İbretlik Hikayeler
İbretlik Hikayeler bölümümüzde birbirinden güzel ve ders almamız gereken ufkumuzu genişletip bizlere ferahlık sunan hikayeler mevcuttur. Bu hikayeleri okudukça hayatımızdaki yanlışları ve eksiklikleri fark edebiliriz. Hatta belkide o hataları düzeltmek için kendimizde bir ışık yanmasını sağlayabiliriz.
İbretlik Hikayeler bazen gerçekten duygusal yönümüzün açığa çıkmasına sebep olabilir. Bazen de sadece kendimize değil çevremize de farklı şekillerde eğitici ve örnek olacak şeyler öğrenebiliriz. Bu bölümde en çok ülkemizdeki olaylardan esinlenerek yazılmış yazılar olduğu gibi farklı ülkelerdeki yabancı insanlarında ibretlik kısa veya uzun hikayelerini de okumuş olacaksınız.
Kendi başınızdan geçen veya birilerinden duymuş olduğunuz ama bunu da herkesin bilmesi gerekli diye düşündüğünüz ibretlik hikayeleriniz varsa sitemizdeki Hikayenizi Ekleyin sayfasından yayınlanması için bizlere ulaştırabilirsiniz.
-
Güzel Bir Hikaye “Yeter Diyebilmek”
Güzel Bir Hikaye “Yeter Diyebilmek” Mesut AKDAĞ Sararmış yaprakları yerinden söken ve mahzun kalpleri delip geçen sert ve acı rüzgâra…
Devamını Oku » -
İbretlik Bir Hikaye “Garip Bir İş Görüşmesi”
İbretlik Bir Hikaye “Garip Bir İş Görüşmesi” Mesut AKDAĞ Çalan telefonu açtığında sekreter “Mustafa Bey geldi Efendim” dedi. “Tamam içeri…
Devamını Oku » -
YAZGI
YAZGI İnsan daha doğmadan alın yazısı yazılmıştır. Çünkü ne zaman doğacağı hatta annesinin ne zaman hamile kalacağı alın yazısında yazılır.…
Devamını Oku » -
Çok Güzel Bir Hikaye “Allah’ın İşi İşte”
Çok Güzel Bir Hikaye “Allah’ın İşi İşte” Çıktım. Dolaştım. Ara sokaklarda. Ana caddede. Hemen hemen tüm dükkanlar, mağazalar kapalıydı. Yalnız…
Devamını Oku » -
Çok Güzel Bir Hikaye”Soğan Hırsızı”
Çok Güzel Bir Hikaye”Soğan Hırsızı” Hikaye: Bir haftada eve alınan üçüncü soğan poşeti’nin kaybolduğunu gören karı koca, yenisini alıp mutfağa…
Devamını Oku » -
Hikaye “Dünyanın En Cimri Kadını”
GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GEÇMİŞ DÜNYANIN EN CİMRİ KADINI Hikaye; Dedesi ve babasıda devrin en zengini ama çok cimriydi. Evi ilkel şekilde…
Devamını Oku » -
Çok Güzel Bir Hikaye; “SEN YURT NEDİR BİLİR MİSİN?”
Çok Güzel Bir Hikaye; “SEN YURT NEDİR BİLİR MİSİN?” Ayşe nene, rengi kahverengiye çalan, damarları dışarıdan görünen, buruşuk derili, titrek…
Devamını Oku »