İbretlik Hikayeler
İbretlik Hikayeler bölümümüzde birbirinden güzel ve ders almamız gereken ufkumuzu genişletip bizlere ferahlık sunan hikayeler mevcuttur. Bu hikayeleri okudukça hayatımızdaki yanlışları ve eksiklikleri fark edebiliriz. Hatta belkide o hataları düzeltmek için kendimizde bir ışık yanmasını sağlayabiliriz.
İbretlik Hikayeler bazen gerçekten duygusal yönümüzün açığa çıkmasına sebep olabilir. Bazen de sadece kendimize değil çevremize de farklı şekillerde eğitici ve örnek olacak şeyler öğrenebiliriz. Bu bölümde en çok ülkemizdeki olaylardan esinlenerek yazılmış yazılar olduğu gibi farklı ülkelerdeki yabancı insanlarında ibretlik kısa veya uzun hikayelerini de okumuş olacaksınız.
Kendi başınızdan geçen veya birilerinden duymuş olduğunuz ama bunu da herkesin bilmesi gerekli diye düşündüğünüz ibretlik hikayeleriniz varsa sitemizdeki Hikayenizi Ekleyin sayfasından yayınlanması için bizlere ulaştırabilirsiniz.
-
Muhteşem Bir Hikaye “Karakulak”
Muhteşem Bir Hikaye “Karakulak” Askeriyede komutan olan teyzemin oğlunu aldığı madalya münasebetiyle telefonla tebrik edip sözün gelişine sordum: – Bizi…
Devamını Oku » -
Çok Güzel Bir Hikaye “KOL SAATİ”
Çok Güzel Bir Hikaye “KOL SAATİ” Pazarın eskiciler köşesinden geçerken tezgahın üzerine dizilmiş kol saatlerinden biri dikkatimi çekti. Tezgaha yaklaşıp…
Devamını Oku » -
Hikaye “ALLAH BES!”
Hikaye “ALLAH BES!” Elleri pantolon cebinde, başı önünde, patlak papuçlar ile divane-misal yürüyor. Saç-sakal birbirine karışmış. Arkasından bir, ses: —…
Devamını Oku » -
Abraham Lincol’ün Mektubu “Öğret ona ki…”
Abraham Lincol’ün Mektubu “Öğret ona ki…” – ABD’nin eski ve ünlü başkanlarından Abraham Lincoln’ün, oğlunun öğretmenine hitaben yazdığı mektuptur. –…
Devamını Oku » -
Kısa Hikaye; “ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KUTSALDIR”
Kısa Hikaye; “ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KUTSALDIR” Ben küçük bir öğrenciydim. Bir gün arkadaşlarımızdan birine babası çok güzel bir kol saati satın…
Devamını Oku » -
İbretlik Hikaye, “Ya Allah İçin ‘Allah’ Deseydim”
İbretlik Hikaye, Aşıktı delikanlı. Sevgilisinin isminden başka bir şey bilmediğinden mi, konuşmaya mecali olmadığından mı bilinmez, arkadaşı anlatıyordu onun halini:…
Devamını Oku » -
Hayattan Gerçek Hikayeler “Kayısı İşçisi”
Hayattan Gerçek Hikayeler “Kayısı İşçisi” Büyük bir yorgunlukla uzandı işçi çocuk traktörün römorkundaki kirli muşambaya. Bahçe sahibi, kardeşlerine seslendi çocuğun.…
Devamını Oku »