Çok Güzel Bir Çocuk Hikayesi “Hayalperest Mebrure Yollarda”
Mebrure radyoyu açıp hazırlıklara başladı. Radyoda Mebrure’nin en sevdiği şarkı çalıyordu. Mebrure hızlı biçimde pijamalarını çıkardı ve kıyafetlerini giydi. Yatağını topladı ve yüzünü yıkadı. Akvaryumdaki balıklara sabah olduğunu hatırlattı. Balıklar kafa sallayarak teşekkür etti. Mebrure ekmek almak için yola çıktı. Yolda radyoda çalan şarkıyı mırıldanıyordu.
Birden yoldaki herkesin şarkıya göre dans ettiğini hayal etti. Mebrure’nin hayal gücü yüksekti. Hayal gücüyle birden gazete okuyan yaşlı amca gazetesiyle birlikte dans etmeye başladı, kedi ve köpekler iki ayak üstünde durup dans ediyorlardı, pencereden bir teyze “Yihuuuuu” diye bağırıp bastonuyla dans etti.
Mebrure fırına gelmişti. “Günaydın Fırıncı Amca. Bana dört tane pide verebilir misin?” dedi. Parasını verip teşekkür etti. Tam Fırından çıkacakken aklına bir şey geldi. Fırıncı amcayı hayale dahil etmeliydi. Fırıncı amcanın da unlar içinde dans ettiğini hayal etti. Mebrure de ceplerinden hayali unlar çıkarıp havaya fırlattı. Her taraf bembeyazdı.
Eve sonunda gelmişti. Annesi: ”Nerede kaldın kızım, sucuklu yumurta hazır.” dedi. Mebrure yüzündeki gülümseme ile şarkı söylemeye devam etti.
“Lasciatemi cantare, sono un italiano!”
Alper Murat Kirpik