Başarı HikayeleriBurak CanKısa Hikayeler

Başarı Hikayelerinden, “İmkansız Diye Bir şey Yoktur”

Başarı Hikayelerinden, “İmkansız Diye Bir şey Yoktur”

Elon Musk.

Kanadalı bir annenin ve Güney Afrikalı bir babanın oğlu Musk, erken çocukluğunu Güney Afrika’daki erkek kardeşi Kimbal ve kız kardeşi Tosca ile geçirdi. 10 yaşında, ailesi boşandığı zaman, içe dönük Elon bilgisayarlara ilgi duyuyordu. Nasıl programlanacağını öğrendi ve 12 yaşına geldiğinde ilk yazılımını Blastar adında bir oyun sattı.

17 yaşındayken, 1989’da Elon Musk, Kanada Üniversitesi’ne gitmek ve Güney Afrika ordusunda zorunlu hizmetten kaçınmak için Kanada‘ya taşındı. 1992 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde işletme ve fizik okumak üzere ayrıldı. İktisat lisans derecesi ile mezun oldu ve ikinci bir fizik lisans diploması kaldı.

Penn’den ayrıldıktan sonra Elon Musk, enerji fiziğinde doktora yapmak için Kaliforniya’daki Stanford Üniversitesi’ne gitti. Ancak, hareketi İnternet patlamasıyla mükemmel bir şekilde zamanlandı ve bir parçası olmak için iki gün sonra Stanford’dan ayrıldı ve ilk şirketi Zip2 Corporation’ı kurdu. Çevrimiçi bir şehir rehberi olan Zip2, The New York Times ve Chicago Tribune’un yeni web siteleri için kısa sürede içerik sağlıyordu. 1999 yılında, Compaq Computer Corporation’ın bir bölümü, Zip2’yi 307 milyon $ nakit ve 34 milyon $ stok seçeneği için satın aldı.

2003 yılında tesla motorsu kurdu çok ağır tepkiler aldı kimse elektrikli arabaların tutacağını düşünmüyordu. Ama o kararlıydı kimseye aldırış etmedi yeri geldi kriz oldu zarara girdi sinir krizi geçirdi ama o pes etmedi çabaladı durmaksızın şimdiyse Tesla en bilinen markalardan oldu.

2002 yılında Spacex-i kurdu birçok ünlü kişi ister başkan adaylarından tepki gördü aya gitmiş Neil Armstrong ona bunu saçma olduğunu söledi. Birçok roketleri patladı. Sonuncu fırlatışındaysa tüm dünyayı pert etti.

Burak Can

Gülten AJDER

Kitap okumayı seven insanlar daha zeki ve daha başarılı olurlar. Bende bu yüzden kitap okumayı sevdirmek istedim bu site ile. Gizli kalmış bütün bilgilerin kitaplarda saklı olduğuna inandığımdan, kültür seviyemizi yükseltmek, bilgi hazinemizi daha da zenginleştirmek, gizli yeteneklerin ortaya çıkmasına destek olabilmek için, okusun yazsın benim ülkemin insanları diye bir işin ucundan tutmak isteyen birisiyim.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Helal olsun Elon Musk-a Afrikada doulub hergün 10 saat kitap okuyormuş öğrenciliyinden.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu